Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна Локална самоуправа Органи Градоначелник Заменик градоначелника

  Александар Јовановић - биографија

  Ел. пошта Штампа

  Aleksandar_Jovanovic

   

  Александар Јовановић је рођен у Крушевцу 12. децембра 1990. године. Завршио је основне и мастер студије на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, на смеру међународна политика и стекао звање мастер политиколог за међународне односе.

   

  Похађао је више курсева и семинара у земљи и иностранству из области пројектног менаџмента, права, домаће и међународне политике, запошљавања младих и постпеналне подршке бившим осуђиваним лицима.

   

  Радио је у Градској управи Града Крушевца у Одељењу   за друштвене делатности и невладиној организацији Омладински Савет Крушевац, као координатор пројеката,  од којих су најзначајнији: „Подршка малолетним преступницима да се поново интегришу у друштво и тржиште рада“  „Знањем до посла“ и „Социјално предузеће за бивша осуђивана лица Skill Mill“.

   

  Аутор је два приручника за пружење постпеналне подршке бившим штићеницима васпитно поправних установа. Бави се научно-истраживачким радом на пољу мултидисциплинарних иновација за социјалне промене.

   

  Волонтер је и члан скупштине Црвеног крста Крушевац и бивши председник Савета Месне заједнице Мудраковац. Члан је Мреже за постпеналну подршку Србије.

   

  Дугогодишњи је члан Српске напредне странке.

   

  Говори енглески и немачки језик.

   
  rabpk
  cemr

  naled_bfm

  skgo
  usaid