Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Почетак изградње забавног парка "Шаренград"

  Ел. пошта Штампа

  1 У Крушевцу се гради забавни парк „Шаренград“. Простире се на површини од 1,5 хектара, поред Ватрогасног дома. У току је прва фаза изградње која подразумева инфраструктурно опремање, а радове су обишли градоначелник Јасмина Палуровић, главни градски урбаниста Александар Цветковић, директор ЈП за урбанизам и пројектовање Војкан Тутулић и директор Туристичке организације Сузана Милосављевић са сарадницима.

  Ресорно Министарство (трговине и туризма) определило је 60 милиона динара за крушевачки забавни парк, док је Град из буџета издвојио 16 милиона динара, изјавила је градоначелник Јасмина Палуровић.

  2

  Садржаји којима ћи бити испуњен намењени су пре свега најмлађима, са прилагођеним мобилијаром, зеленим површинама и пратећим угоститељским понудама, што ће употпунити туристичку понуду Крушевца.

  Завршени су припремни радови, сређивање и равнање грађевинске површине, а грађевински радови који се изводе подразумевају ископ темеља, зидање ограде и постављање жичане 3Д ограде.

  4

  У оквиру прве фазе, радиће се и кружно игралиште, пешачка стаза и саобраћајница, затим инфраструктурно опремање, водоводна мрежа и шахте, спољна канализација отпадних вода, атмосферска канализација, дренажа и као најважније у садржајном смислу, смештај опреме за фонтане и фигуре диносауруса, којих ће бити 14, уз додатних 6 реплика.

  3

  Биће то нови мултифункционални комплекс, који ће обухватити и два дечја игралишта, за децу до 6 и узраста после 6 година, сувенирницу, билетарницу и ресторан, закључила је директор Туристичке организације Сузана Милосављевић.

  5

  Радови су почели 04. септембра, а рок завршетка је 90 дана.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid