Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Обележен Дан општине Бијељина

  Ел. пошта Штампа

  0 Бијељина је свечано обeлежила Дан Града у спомен на дан када је 1943. године први пут ослобођена од фашистичког окупатора. Град Крушевац представљао је председник Скупштине града Живојин Милорадовић.


  Након полагања цвећа на споменик ослободиоцима, централни догађај којим се завршавају свечаности поводом градског празника била је свечана седница Скупштине Града на којој су додељена признања појединцима и колективима који су се од прошлог Дана Града истакли у области привреде, спорта, хуманитарног и друштвеног рада и на тај начин допринели укупном развоју Бијељине.


  Ове године лауреат Повеље Града Бијељина је председник Републике Србије Александар Вучић који је највише градско признање добио за, како је у образложењу наведено, изузетан допринос развоју инфрастуктуре изградњом ауто-пута Београд-Сарајево који ће повезати БиХ и суседне земље, али и осигурати развој и унапређење целе регије. У име председника Вучића, признање је примио лични изасланик и генерални секретар председника Србије Никола Селаковић.


  У обраћању, градоначелник Бијељине Мићо Мићић је, честитајући Дан Града суграђанима и изражавајући захвалност ослободиоцима, истакао да је Бијељина опредељена да буде модерна локална заједница и град будућности.

  4

  На почетку седнице обратио се и председник Скупштине Славиша Марковић који је подсетио да је у борбама за слободу Југославије своје животе дало преко 1600 Сембераца, међу којима је и девет народних хероја.

  Свечана седница је одржана у присуству бројних грађана и делегација неколико братских и партнерских градова – Крушевца, Зрењанина, Лесковца, Будве, Новог Сада, Малог Зворника, Угљевика, Лопара.

  1

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid