Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Добијена средства за реконструкцију амбуланте "Балшићева"

  Добијена средства за реконструкцију амбуланте "Балшићева"

  Ел. пошта Штампа

  1 Данас је у Министарству рударства и енергетике организовано потписивање Уговора на основу Јавног позива за доделу средстава из Буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности ради финансирања пројеката у области ефикасног коришћења енергије у јединицама локалне самоуправе. У име града Крушевца уговор је потписала градоначелник Јасмина Палуровић, а у име Министарства министар Александар Антић.

  2

  На основу Јавног позива, град Крушевац је аплицирао са пројектом о унапређењу енергетске ефикасности "Реконструкција објекта здравствене станице "Балшићева".

  4

  Министарство - Буџетски фонд је обезбедило средства у износу од 9.328.986,83 динара, а локална самоуправа 3.694.537,21 динара, тако да је укупан износ пројекта 13.023.524,04 динара.

   

  Према речима министра Антића, ове године је на јавни позив пристигло 62 пројекта од 55 локалних самоуправа, а средства је добило 24. Укупан износ средстава је 490 милиона, од чега 325 милиона даје Фонд, а 165 милиона локалне самоуправе (70% : 30%).

  6

  "Ова 24 пројекта, према нашим прорачунима, годишње ће донети уштеду од око 490.000 евра, а та средстава могу послужити за друге видове инвестиција у локалним самоуправама. Такође, ово је 4. пут да се на овакав начин додељују ова средстава. Својим добрим и квалитетним пројектима Љубовија добија 4. пут средства, а град Крушевац трећи пут", нагласио је министар Антић.

   

  Наредних дана расписаће се тендер за извођача радова, а рок за реализацију пројекта је 17.06.2020. године.

  5

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid