Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Посета помоћника министра пољопривреде Крушевцу

  Посета помоћника министра пољопривреде Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  1 У Крушевцу је данас боравио помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Богићевић. Након састанка у Кабинету градоначелника, у Скупштинској сали Градске управе, сусрео се са представницима удружења, задруга и пољопривредних произвођача, са којима је разговарао о актуелној проблематици у области пољопривреде. Састанку у Кабинету, присуствовали су и помоћник градоначелника Марко Милојевић и директор Пољопривредне станице Крушевац Радомир Бушатовић.

  Помоћник министра Александар Богићевић обилази градове и општине у Србији, где разговара са Пољопривредно – стручним службама и представницима локалних самоуправа о унапређењу сарадње у области пољопривреде.

   

  Такође, на терену обилази пољопривредна газдинства и задруге, где се у директном контакту информише о проблемима произвођача и ситуацији на пољопривредном тржишту.

  2

  Комуникација и едукација су од пресудне важности, а посебно у односу на економски сегмент – искоришћења ИПА фондова, који би у пуној мери итекако олакшали и унапредили положај пољопривредних произвођача.

   

  „Крушевац је један од бољих примера улагања у развој ове важне привредне гране", рекао је помоћник Богићевић. Буџетска средства за ове намене су значајна и кроје се према потребама. Веома битно за ово подручје је и отварање Пољопривредног факултета.

   

  Оно у чему држава може да помогне интензивнијим укључивањем је откуп воћа, поврћа и стоке, нагласио је Богићевић.

  Ове године, републички буџет у делу субвенција је повећан за 8 млрд. динара.

   

  Исти тренд повећања, актуелан је и у граду Крушевцу, где средства за унапређење пољопривреде и руралног развоја износе 45 милиона динара за 2019.годину.

  3

  Ребалансом буџета опредељено је додатних 2 милиона динара и то за намену испитивања земљишта.

   

  Град Крушевац има одличну сарадњу са ПСС службом. Током зимског периода, Служба за пољопривреду Градске управе и ПСС заједно су промовисали подстицајна средства локалне самоуправе и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid