Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Oдржана "Штрапаријада" у Крушевцу

  Oдржана "Штрапаријада" у Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  1 На Сточној пијаци у Крушевцу јуче и данас је одржана манифестација "Штрапаријада" - такмичење у снази и издржљивости коња. Манифестацију је званично отворила градоначелник Јасмина Палуровић.

  У организацији Коњичког клуба "Крушевац" овог викенда су наши суграђани могли да виде велики број расних и радних коња. Јуче је била одржана изложба ових племенитих животиња, а данас су показали сву своју снагу и издржљивост.

  2

  Пред пар стотина љубитеља ових животиња, градоначелник Јасмина Палуровић је пожелела пуно успеха свим такмичарима, уз наду да ће се број коња у наредном периоду повећати у нашем крају.

  3

   

  4

   

  5

  Такмичење је подељено у три категорији, сходно тежини грла, а циљ такмичења је брзина превожења јелових балвана тежине од 1100,  1300 и преко 1300 килограма. 

   

  Како се могло чути ова грла су доста скупа - цена иде и преко 4.000 евра, а поред добре исхране и неге, потребна је добра дресура водича. Свака примена физичке силе од стране водича је најстрожије забрањена.

   

  Овакве манифестације су веома популарне у Западној Србији, Републици Српској, Босни и Херцеговини, Пољској, Румунији, Чешкој...

  6

   

  7

   

  8

   

  9

   

  10

  Организатори очекују да ова манифестација постане традиционална.

   

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid