Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Најављен 4. ноћни полумаратон

  Најављен 4. ноћни полумаратон

  Ел. пошта Штампа

  1 У Градској управи је одржана конференција за новинаре на којој је најављен 4. крушевачки ноћни полумаратон, под покровитељством Града. О предстојећој спортској манифестацији говорили су градоначелник Јасмина Палуровић, председник Атлетско – рекреативног клуба „ Маратонац“ Сениша Гашић, прошлогодишњи победник у трци полумаратона Маја Милосављевић, учесник из Дубаија Слободан Младеновић и волонтер Црвеног крста Ива Младеновић.

   

  Град Крушевац је град спорта, истакла је градоначелник Јасмина Палуровић и 4. ноћни полумаратон је једна од манифестација која постаје препознатљива и промовише спортски дух града.

  2

  У суботу, 17. августа, Багдала ће бити место окупљања младих и старијих, мушкараца и жена, рекреативаца и професионалаца из чак 8 држава: Македонија, Босна, Црна Гора, Румунија, Русија, В.Британија, УАЕ, Србија.

  Организатор је АРК „ Маратонац“, у чије име се обратио председник Клуба Сениша Гашић.

  3

  Ове године пријављено је око 250 учесника, више него ранијих година. Свечано отварање је у 18.15, у 18.30 стартује COOPER трка задовољства, у 19 је трка на 10 км., а у 20.30 почиње главна – полумаратон, 21,1км. Пријаве се врше на званичном сајту такмичења.

  О својим искуствима на ноћном полумаратону говорила је Маја Милосављевић, прошлогодишња победница, која је захваљујући том успеху освојила и  титулу најбоље спортисткиње за 2017. и 2018. годину.

   

  Крушевљанин Слободан Младеновић, који дужи низ година живи у Дубаију, учествује на сваком крушевачком полумаратону истичући изванредну организацију, садржаје, понуде и услове који се обезбеђују такмичарима.

   

  Учесницима конференције се придружила и Ива Миленковић, као волонтерка Црвеног крста, којима се у обезбеђењу трке придружују и бројни други – извиђачи, ученици и многи заљубљеници у ову атлетску дисциплину.

  4

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid