Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Министар Антић у посети Крушевцу и ЈП "Градска топлана"

  Министар Антић у посети Крушевцу и ЈП "Градска топлана"

  Ел. пошта Штампа

  1 Данас је министар рударства и енергетике Александар Антић заједно са државним секретаром Зораном Предићем посетио Крушевац. Након састанка са градоначелником Јасмином Палуровић, заједно су са бившим градоначелником Крушевца Братиславом Гашићем, обишли ЈКП „Градска топлана“.

  У изјаве за медије, Јасмина Палуровић, градоначелник Града Крушевца је рекла да се нада да ће радови бити завршени на време, како би спремно дочекали  грејну сезону. Нагласила је да Град Крушевац има веома добру сарадњу са Министарством рударства и енергетике, тако да смо  конкурисали за добијање средстава за унапређење енергетске ефикасности јавних објеката и  добили средства за ОШ“Драгомир Марковић“ и здравствену станицу „Балшићева“.

  2

  Министар Александар Антић је истакао  да су радови на реконструкцији ЈКП „Градска топлана“ у складу са динамиком и очекивањима. Од 2012. године , Град је на челу са тадашњим градоначелником Братиславом Гашићем  наследио дуг у Топлани од  око 7,5 милиона евра и застарелу технологију, тако да је било тешко и компликовано водити ово предузеће.

  3

  Ове године, Топлану је обишао и председник Републике Србије Александар Вучић и дао је подршку да се обезбеди 100 милиона динара из Буџета Владе РС. Али кад се ушло у реконструкцију и модернизацију, та средства су  порасла на 350 милиона динара. Уз помоћ Канцеларије за јавна улагања, до почетка грејне сезоне, извршиће се санација  2 котла на гас  и реконструкција 1 котла на угаљ, што ће обезбедити редовно снабдевање. До краја године, извршиће се реконструкција још једног котла на угаљ. Уз подршку Владе Републике Србије Крушевац ће добити модернизовану Топлану, која има једну од најнижих цена грејања.

  4

  Министар је нагласио да му је драго што Крушевац поклања велику пажњу енергетској ефикасности и улаже напоре да смањи утрошак електричне енергије. Као добар показни пример је увођење лед расвете и уштеда од 40%. Напоменуо је и добре пројекте са којима је Град  конкурисао код министарства. Поред пројекта који је добила ОШ „ Драгомир Марковић“, један од најбољих пројеката је реконструкција амбуланте „Балшићева“ чија је укупна вредност око 13 милиона динара. Министар је поменуо и зграду Градске куће, која је из 1904. године и под заштитом је државе, али је за њу потребно пажљиво урадити пројекат како би се сачувао објекат, а истовремено и унапредио у погледу енергетске ефикасности. Такође, најавио је и изградњу другог стадиона у Крушевцу, модернизацију Опште болнице, а Моравски коридор ће бити шанса за Крушевац и нове инвестиције.

  5

  Драган Аздејковић, директор ЈКП „Градска топлана“ је рекао да ће помоћ Владе Републике Србије омогућити да реконструишу котлове на угаљ и гас и на тај начин побољшају квалитет грејања и омогуће нови број корисника.Радови се одвијају по плану, а ради се и суботом и недељом како би се спремно дочекала грејна сезона.

  6

  Ђорђе Вуковић из Канцеларије за јавна улагања је подсетио да поред реконструкције Топлане, Канцеларија  за јавна улагања ради у Крушевцу још један пројекат- реконструкцију Опште болнице Крушевац чија је укупна вредност око 2 милијарде динара.

  После изјава за медије, одржан је састанак у ЈКП „Градска топлана“ са руководством и представницима оба синдиката.


   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid