Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Посета породицама у оквиру помоћи ASB-a

  Посета породицама у оквиру помоћи ASB-a

  Ел. пошта Штампа
  1

  У оквиру пројекта " Директна социо - економска помоћ угроженим породицама у локалним заједницама у Србији", који ASB спроводи у сарадњи са Градом Крушевцем, потписани су уговори са 28 породица којима су донирани пластеници и пољопривредна механизација. Данас су две породице, Ивана Јовановића и Дејана Павловића, из села Макрешане,обишли градоначелник Јасмина Палуровић и помоћник за пољопривреду Марко Милојевић.

                                                

  2

   

  У априлу месецу ове године, подсетила је градоначелник Јасмина Палуровић, потписани су Споразуми о сарадњи између ASB -a и партнерских општина, међу којима је и Крушевац,којима су корисницима пројекта поред пластеника и пратеће опреме обезбеђене и бесплатне обуке  што се тиче производње.

  ASB и немачко Министарство спољних послова већ годинама сарађују на пројектима са општинама и градовима у Србији, а ове године Град Крушевац учествовао је са око 5000 евра.


  Циљ пројекта је да се допринесе социо - економској инклузији угрожених породица у Србији и да се створе бољи услови за њихов живот кроз доделу економских грантова у виду пластеника и припадајуће опреме.

   

  8

  Породице Јовановић и Павловић веома су задовољне новом могућношћу привређивања и већ су засадили, а планирају и нове засаде, повртних пољопривредних култура.

   

  6
   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid