Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Обилазак Градске топлане

  Обилазак Градске топлане

  Ел. пошта Штампа
  2

  Поводом наступајуће грејне сезоне и актуелне реконструкције Градске топлане, данас су градоначелник Јасмина Палуровић и заменик градоначелника Весна Лазаревић, обишле ово јавно предузеће, где их је директор Драган Аздејковић упознао са динамиком радова и плановима за наредни период.

   

   

                                                     

  9

   

  Влада Републике Србије је обезбедила укупно око 400 милиона динара за ремонт Градске топлане, како би ово јавно предузеће могло несметано да обавља испоруку топлотне енергије.

   

  Након великих проблема прошле године, што се тиче континуитета и квалитета испоруке крајњим корисницима, захваљујући државној интервенцији, запослени у Градској топлани се увелико припремају за предстојећу грејну сезону.

   

  Што се тиче котлова на гас, први је завршен ( испитан и пуштен од стране надлежног органа ), а други је у фази завршетка. Мењају се цеви, завршава се димњак и ваздушни канали за оба котла. Гасна скретница је завршена , испитана гасна инсталација и мерно – регулациона станица. Завршена је монтажа новог уређаја за хемијску припрему воде од 40 кубика и систем заштите котлова. Очекивана хладна проба за котлове на гас је 1.октобар.

   

  7

   

  Што се тиче котлова на угаљ, извађени су бубњеви и ради се шамотирање. На другом котлу ради се покретна решетка, очекивано време за хладну пробу је 20.октобар, а за први котао 1.децембар.

   

  8

   

  Грејна сезона почеће на време  и то са гасним котловима. Тренутне залихе угља су 12 000 тона. Капацитет Градске топлане у новој сезони биће 100 мегавата, тренутно је прикључено око 9000 корисника и има капацитета за проширење.

   

  3

   

  1

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid