Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Обележен Дан општине Варварин

  Обележен Дан општине Варварин

  Ел. пошта Штампа

  6 Општина Варварин данас је прославила свој Дан. Свечаности су присуствовали градоначелник Јасмина Палуровић и председник Скупштине града Живојин Милорадовић.

    2

   

  3

   

  4

   

  5

  Обележавање Дана општине започето је  у Спомен парку  “Саставци“, у присуству бројних званица и пријатеља. Церемонија је отпочела поменом учесницима Варваринске битке (1810.год), након чега су положени венци на Споменике српским и руским војницима.

  6

  Прослава је настављена у Дому културе где је одржана свечана седница, коју је отворио  председник Скупштине Драгољуб Станојевић. Он је уз поздраве и речи добродошлице госте упознао  са радом Скупштине.

  7

  Након председника Скупштине, скупу се обратио председник општине Војкан Павић који је сумирао резултате рада у претходних годину дана, на основу којих је и донета Одлука о додели награда и признања најзаслужнијим организацијама и појединцима.

  8

  Плакете општине Варварин су уручене:

  - Архимандриту мр Алексеју (Богићевићу), игуману манастира Светог Луке у Бошњану, за изузетан допринос обнови и изградњи манастира Светог Луке у Бошњану, духовну, културну и друштвену делатност

  - Габријели Сенфт, фоторепортерки из Берлина, за велики допринос у борби за ширење истине о злочинима током НАТО агресије 1999. године, ширењу истине о жртвама на Варваринском мосту, издавачку и хуманитарну делатност,

  - Јасминки Соколовић из Горњег Катуна за дугогодишњи рад на организацији Етно – фестивала у Варварину, промоцији општине кроз различите манифестације које чувају традицију темнићког краја и промоцију туризма.

   

  Такође, данас су награђени и ученици који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима знања, као и грађани Варварина за посебне заслуге у претходној години.

    10

   

  Општина Варварин од прошле године је побратим са општином Ползела (Словенија) чији је градоналник Јоже Кужник данас поздравио све присутне и пожелео добру сарадњу у наредном периоду.

  9

   

  Током Свечане седнице приказан је филм о активностима СО Варварин у задњих 365 дана, а изведен је и пригодан културно-уметнички програм ученика и наставника Музиче школе "Стеван Христић" из Крушевца.

  11

   

  12

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid