Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести 32. Изложба меда и пчелињих производа

  32. Изложба меда и пчелињих производа

  Ел. пошта Штампа
  1

  На централном Градском тргу, данас  је отворена 32. традиционална Изложба меда и других пчелињих производа, под називом „Дани пчеларства“. Организатор је Удружење пчелара „др Богољуб Константиновић“, а покровитељ Град Крушевац. Изложбу је отворила градоначелник Јасмина Палуровић, а присуствовао је и помоћник градоначелника за пољопривреду Марко Милојевић.

   

  Удружење пчелара „др Богољуб Константиновић" једно је од најактивнијих у Србији, а традиција излагања дужа од 30 година, говори у прилог чињеници да својим квалитетом опстају на пробирљивом тржишту и да имају у понуди и широк асортиман потпуно природних производа.

  3

  Отварајући Изложбу, градоначелник Палуровић је рекла: "Могу да кажем да је наше Удружење једно од 5 најбољих у земљи и користим прилику  да им се захвалим што се баве овако племенитом делатношћу и што су друштвено одговорно удружење које је више пута својим акцијама помагало многе установе, организације и појединце којима је помоћ била потребна“.

   

  Такође, нагласила је да локална самоуправа има добру сарадњу са Удружењем, а Град спроводи мере аграрне политике, преко Фонда за подстицање развоја пољопривреде којима помаже њихов рад. Мере се односе на повраћај средстава за опрему, стручна предавања и студијска путовања.

  2

  Председник Удружења Лев Плужњиков је додао да друштво броји 110 регистрованих чланова, а да се око 300 људи бави пчеларством, који поседују око 10.000 кошница.

  4

  На Изложби је око 20 излагача, мед и пчелињи производи су проверени од стране надлежних инспекцијских служби, а трајаће три дана.

  5

  На отварању је уприличен и културно – уметнички програм, а Изложбу су посетили и пријатељи пчелари из Ниша, Соко Бање, Крагујевца и других градова са којима крушевачки чланови Удружења остварују сарадњу.

  6

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid