Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Захвалност волонтерима који помажу најстаријим суграђанима

  Захвалност волонтерима који помажу најстаријим суграђанима

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је данас у Раковици волонтере и припаднике МУП-а који помажу најстаријим суграђанима.

  Стефановић је том приликом поновио позив свим грађанима да поштују мере које доноси Влада Србије јер се једино тако штите животи.

  Он је рекао да је дошао у Раковицу како би пренео захвалност не само људима који свакодневно обилазе становнике ове општине, већ симболично свим волонтерима, полицајцима и ватрогасцима у Србији.

  Потпредседник Владе је упутио апел свим грађанима да што мање излазе из кућа, и додао да ће волонтери настојати да брзо дођу до сваког коме су потребни храна или помоћ.

  Он је указао на то да контакт центри имају стотине позива сваког дана, међу којима су најчешће они за доставу хране и основних животних потрепштина.

  Трудимо се и да кроз мере психолошке превенције помогнемо оним људима који се налазе у изолацији, нагласио је Стефановић и поручио да је веома важно да они поштују мере које Влада доноси да би заштитила њихове животе.

  Он је похвалио грађане који су се пријавили за волонтирање током ванредног стања и који, уз јединице полиције, ватрогасаца и локалне самоуправе, помажу да ова акција што лакше прође.

  Без свих тих људи ми ово не бисмо успели, истакао је потпредседник Владе и упутио велику захвалност свима који су данас укључени у ову акцију у свакој општини у Србији, онима који раде у контакт центрима и волонтерима који достављају храну.

  Захвалност дугујемо и свима који на терену помажу да ова ситуација прође што лакше за наш народ, поручио је Стефановић.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid