Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Oбезбедити најбоље могуће услове за људе који буду смештени на Сајму

  Oбезбедити најбоље могуће услове за људе који буду смештени на Сајму

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да мере које Влада сада разматра нису усмерене директно на грађане, већ на то да се успостави ефикаснији систем за што већи број тестирања.

  Брнабић је у изјави за Телевизију Прва објаснила да је то у складу са одлуком да сви људи који су позитивни буду смештени на Београдском сајму или на другим местима у Србији.

  Потребно је да се обезбеди што бољи систем обезбеђења и зато је Сајам најадекватнији, додала је она и указала на то да ће се обезбедити најбољи могући услови за људе који тамо буду смештени.

  Према њеним речима, ово је неопходан следећи корак да би се ситуација држала под контролом и што пре зауставила епидемија.

  Премијерка је најавила да сајамски простор за смештај особа са лакшом клиничком сликом неће изгледати као сада, већ ће бити уређен и имаће разне садржаје, а требало би да постане функционалан од петка.

  Она је поручила да ће се све учинити да би се пацијентима олакшао боравак, наводећи да је важно да сви буду на једном месту како би доктори могли да реагују правовремено.

  Није нам намера да људима буде теже него што јесте, већ да као друштво победимо коронавирус и сачувамо што више живота. Најефикаснији начин је да имамо простор какав је Сајам да можемо да изолујемо људе са благим симптомима, поновила је Брнабић.

  Према њеној оцени, Београдски сајам је добар из неколико разлога јер, ако би смештај био у хотелима, онда би био потребан додатан број полицајаца и војске за обезбеђење.

  Важније од тога јесте то што ће лекари на једном месту имате пацијенте и што ће моћи одмах да детектују ако је неком лоше и да те људе упућују у оне клинике које су надлежне, објаснила је она, оценивши да је то начин на који ћемо се најефикасније изборити са епидемијом.

  Председница Владе је нагласила да смештајни простор неће бити само једна хала са 3.000 кревета, већ ће све то бити боље и хуманије, будући да ће бити постављени сепаратори, постојаће посебне собе за пет до девет људи, столови за стони тенис, билијар и други разни додатни садржаји.

  Нове мере, како је подвукла, уводиће се правовремено, ситуација ће се пратити и видеће се да ли је неопходно изоловати поједине градове и општине.

  Председница Владе је пренела да је 2,2 милијарде динара усмерено за РФЗО за куповину маски и опреме - респиратора, тестова и свега осталог што је неопходно.

  Све цене на тржишту расту, тако да су тестови раније коштали 700 динара, а данас 1.400, навела је она и поручила да се неће штедети ни на чему што је намењено за сузбијање коронавируса, уз напомену да се непрекидно бије битка да се набави опрема.

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid