Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Велика материјална штета од ноћашњег невремена

  Велика материјална штета од ноћашњег невремена

  Ел. пошта Штампа

  3 Крушевац и околину прошле ноћи је захватило велико невреме, праћено јаком кишом и ветром. Тим поводом градоначелник Јасмина Палуровић обишла је неколико локација у граду.

   

   

  За око 120 минута падавина на територији Крушевца пало је преко 73 литра кише по метру квадратном, а све то је праћено јаким олујним ветром и грмљавином.

  1

  То је довело до већег броја оштећења објеката, а највећу штету је претрпела Основна школа "Вук Караџић". Са ове школе је скинуто преко 70% лименог кровног покривача, који је завршио у дворишту школе и породичном домаћинству преко пута школе. Због велике количине падавина прокисо је кров и оштетио је 7 учионица, библиотеку и медијатеку.

  Градоначелница је нагласила да се одмах крене са санацијом и уклањањем лима како не би повредио пролазнике и да се што пре крене у поступак за постављање новог кровног покривача.

  2

  Кућа породице Симић, која је преко пута школе, такође је имала оштећење од последица летења лима са објекта школе...

  4

   

  5

   

  6

   

  7

   

  8

   

  Градоначелница је обишла и насељено место Паруновац где су оштећене четири улице. Са председником Савета Месне заједнице Паруновац Мирославом Петровићем обишла је улицу Краља Радослава, где је вода однела коловозни строј. Договорено је да се крене у санацију и оспособи улица за функционисање.

   

  9

   

  10

   

  11

   

  У Железничкој улици дошло је до поплаве неколико стамбених објеката који су били на најнижој коти, јер због обилних падавина атмосферска канализација није могла да прими сву количину воде. Размотриће се могућност изградње новог канализационог вода са већим пречником, како би се избегле овакве појаве у неком наредном периоду.

  12

   

  13

   

  14

   

  15

   

   

   

   

   

   

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid