Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Конституисан нови сазив Скупштине града Крушевца

  Конституисан нови сазив Скупштине града Крушевца

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada Нови сазив Скупштине града Крушевца конституисан је на данашњој седници, верификацијом мандата одборника, избором председника Скупштине и постављењем секретара.

   

  На изборима одржаним 21. јуна 2020. године мандате су освојиле  изборне листе:

  - Александар Вучић - "За нашу децу" - 52 мандата,

  - Ивица Дачић – "Социјалистичка партија Србије" – "Јединствена Србија" - Драган Марковић Палма - 8 мандата,

  - За Краљевину Србију - "За Лазарев Крушевац" (Покрет обнове Краљевине Србије, Монархистички фронт) - 4 мандата,

  - Српска народна партија – Др Ненад Поповић – 2 мандата и

  - Метла 2020. - 4 мандата.

  1

  До избора председника Скупштине, конститутивном седницом је председавала најстарији одборник Марија Стојковић из ПУПС-а, са Изборне листе „Александар Вучић - За нашу децу“.

   

  На основу извештаја Верификационог одбора потврђени су мандати 69 присутних одборника.

  Конституисане су одборничке групе:

  -ОГ „Александар Вучић – За нашу децу“ са 47 чланова, чији је председник  Ивана Лазић, а заменик председника Никола Попадић,  коју чине одборници Српске напредне странке

  - ОГ „Александар Вучић – За децу Крушевца“ са 6 чланова, чији је председник Љубомир Карић, а заменик Саша Судимац,  коју чине одборници Социјалдемократске партије Србије, Партије уједињених пензионера Србије, Покрета снага Србије, Српског покрета обнове и Српске народне  партије.

  - ОГ „Коалиција СПС Ивица Дачић, ЈС Драган Марковић Палма“ са 7 чланова, чији је председник Марко Милојевић, а заменик Драган Лазић, коју чине одборници Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије,

  -  ОГ „За Краљевину Србију- За Лазарев Крушевац“, са 5 чланова,  чији је председник Зоран Радојевић, а заменик Милан Милошевић, кога чине одборници Покрета обнове Краљевине Србије.

  7

  За председника Скупштине града Крушевца изабран је Предраг Вукићевић, дипл. економиста из Крушевца, са изборне листе Александар Вучић - За нашу децу, а за секретара Скупштине Маја Цуцкић, дипл. правник, која је ову дужност обављала и у претходном мандату.

  2

   

  3

   

  4

   

  5

   

  6

  На крају седнице, Скупштина је утврдила престанак мандата одборнику Социјалистичке партије Србије Марку Милојевићу, који је на крају седнице поднео оставку на ову дужност.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid