Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Трансфер знања и искуства за бољи приступ фондовима ЕУ

  Трансфер знања и искуства за бољи приступ фондовима ЕУ

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada У Скупштинској сали Градске управе одржана је презентација  пројекта „Трансфер знања и искуства за бољи приступ фондовима ЕУ“. Организатор је Агенција за регионални развој Расинског округа, а пројекат подржавају   Развојна агенција Србије и Министарство привреде.

  1

  Присуствовали су и гости из Словеније: жупан побратимске општине Жалец Јанко Кос, поджупан Роман Вирант и директор Развојне агенције Савиње Стојан Прапротник са сарадницима.

    2

   

  Презентација се реализује у оквиру „Програма за унапређење и подизање капацитета на регионалном нивоу“. Општи циљ пројекта је подизање капацитета представника локалних самоуправа и других релевантних субјеката из Расинског округа за коришћење међународних извора финансирања.

    7

  Уводну реч дала је градоначелник Јасмина Палуровић. „Данас смо домаћини нашим драгим гостима из Жалеца који ће нам представити начине приступања фондовима ЕУ и како су кроз формирање Локалних акционих група искористили постојеће шансе у свом развоју. Град Крушевац препознаје своју шансу да кроз примену Лидер програма и формирање Локалних акционих група, задржи и унапреди лидерску позицију у имплементацији пројеката и да се кроз међусекторско и међудржавно повезивање још више приближи ЕУ".

    8

  “О досадашњој сарадњи и будућим плановима говорио је жупан Јанко Кос, наглашавајући да је Развојна агенција Савиња (Жалец) потпуно отворена за сарадњу. Крушевац треба да искористи искуство и примере добре праксе, као и своје потенцијале, како би што ефикасније и брже приступио фондовима ЕУ.

  5

  9

  Присутне је поздравио директор Агенције за регионални развој Стефан Рибаћ, а о детаљима пројекта говорила је менаџер Соња Јевремовић.

    3

  На скупу је презентована анализа стања Локалних акционих група у Србији са примерима добре праксе, као и знања и искуства колега из Горњег Милановца и Словеније у имплементацији пројеката који су подржани фондовима ЕУ као и у формирању, вођењу и функционисању локалних акционих група.

  4

   

  6

   

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid