Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Уношење и свечани чин освећења Бадњака

  Уношење и свечани чин освећења Бадњака

  Ел. пошта Штампа

  1 У присуству представника руководства Града Крушевца и представника Крушевачке епархије, градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић данас је унела Бадњак у зграду Градске управе.

  2

   

   

  3


  4

   

  Чинодејствовао је секретар Епископа крушевачког протојереј-ставрофор Драги Вешковац са старешином Цркве Лазарице свештеником Жељком Марковићем. Овом  приликом отац Драги Вешковац је пренео градоначелници и сарадницима поздраве и благослов Епископа Крушевачког.  Такође је пожелео успешну годину господњу и богом благослоовену свим православним верницима и да уз мирис свеће и молитве прославе Божић са својим најближима - Мир Божји! Христос се роди!

   

  Честитке свим грађанима православне вероисповести и присутнима у згради Градске управе упутила је и градоначелник Јасмина Палуровић и поздравила Владику и пожелела му здравље и наставак добре сарадње.

  „Нека божићне поруке мира, љубави, наде, узајамног поштовања и разумевања испуне ваше домове и буду надахнуће за годину пред нама. Најрадоснији од свих хришћанских празника подсећа нас на важност међусобног уважавања, толеранције и солидарности. Желим  да у здрављу и срећи  започнемо годину и да наставимо да градимо Крушевац заједно са нашим грађанима. Срећан Бадњи дан и Бадње вече. Срећан  вам Божић! Мир Божји! Христос се роди!

  Уношење и чин свечаног освећења бадњака  је увеличан наступом црквеног хора Свети кнез Лазар.

  7

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid